Jazyk: CZ, EN

LOGeco uspělo v Bulharsku. Uzavřelo zde nový kontrakt na dodávku zařízení ERVOeco na zpracování odpadu.

31.10.2023

Česká společnost LOGeco uzavřela kontrakt na dodávku technologie ERVOeco 1 pro zpracování gumárenského odpadu a pneumatik s bulharským soukromým odběratelem. Jedná se o první prodej nového typu linky ERVOeco, vyvinuté českými vědci, která představuje inovační způsob, jak přeměnit organický odpad, jako jsou pneumatiky a gumy, na užitečné a dále využitelné suroviny či dokonce elektrickou a tepelnou energii (více o technologii zde).

Tato smlouva o dodávce technologie ERVOeco 1 představuje významný krok pro naši společnost z pohledu obchodní činnosti a pro našeho zákazníka ze soukromého sektoru i v oblasti udržitelnosti a energetické efektivity. Společnost LOGeco bude dodávat technologii svému bulharskému partnerovi pro provoz v lokalitě u města Varna. Zde bude technologie uplatněna k přeměně gumárenského odpadu a pneumatik na užitečné suroviny, které budou využívány k následné výrobě energie. Konkrétně se bude jednat o produkci páry pro účely následného vytápění veřejných budov, jako jsou školy a další podobné instituce.

Dodávka technologie ERVOeco 1 je naplánována do konce letošního roku a její kontinuální provoz bude spuštěn na přelomu prvního nebo druhého kvartálu roku 2024. Pro společnost LOGeco bude tato aplikace technologie sloužit i jako referenční projekt pro další zákazníky, kteří hledají udržitelná řešení pro zpracování odpadu a výrobu energie, a to i za současné náročnější regulace v EU.

Velmi si vážíme toho, že jsme získali důvěru soukromého investora a uspěli v tvrdé konkurenci ostatních zpracovatelů odpadu. Odběratel si zvolil zejména šetrnější řešení k životnímu prostředí. Jsme rádi, že se nám takto podařilo otevřít nový exportní trh s ohromným potenciálem. řekl Ing. Miroslav Šilhan, MBA.

Podstatným faktorem spolupráce je, že náš bulharský obchodní partner má v plánu rozšířit své využití technologie ERVOeco na zpracování plastů. Realizaci předpokládáme v druhé polovině roku 2024. Tímto krokem budou moci naši klienti ještě významněji snižovat množství skládkovaného odpadu a naopak zhodnotit jeho energetický potenciál.

V následujících měsících Vás bude LOGeco  pravidelně informovat o průběhu kontraktu  Děkujeme Vám za vaši podporu, ale i  za to, že nám pomáháte dále rozvíjet a šířit naše poslání o udržitelnosti odpadového hospodářství,  jeho efektivním energetickém využití a pomáhat tak zbavovat planetu odpadů.  

Model zařízení ERVOeco 1 na zpracování pneumatik.

Zajímají vás novinky o znečištění planety, ekologii nebo recyklaci?