Jazyk: CZ, EN

Na veletrhu Ecomondo jsme navázali nová partnerství a představili naše jednotky ERVOeco na zpracování odpadu

21.11.2023

V listopadu se náš tým společnosti LOGeco zúčastnil jednoho z nejvýznamnějších mezinárodních setkání v oblasti ekologie a cirkulární ekonomie– veletrhu Ecomondo v italském Rimini. Na tomto festivalu inovací a inspirace jsme prezentovali naše řešení ERVOeco pro ekologické a udržitelné zpracování různých druhů odpadu. Ecomondo přivítal nejen zavedené společnosti, ale také otevřel své dveře start-upům, které přinášejí nová inovativní řešení, které jsou nezbytné pro náš lidský pokrok.

Téměř každá z přítomných expozic veletrhu přinesla řadu zajímavostí,  nápadů a jednotlivých dechberoucích  provedení. Spatřit bylo možné například, jakým způsobem lze nakládat s nepotřebným odpadem či jak z jeho jednotlivých složek vznikají umělecká díla či prakticky využitelný nábytek. Všechny tyto nápady a inovace plynoucí z oblasti využívání odpadu, který by jinak skončil na skládce, nás naplňují nadějí a energií pro naše současné i budoucí snahy přispívat naší technologií k globálnímu boji proti znečištění a myšlence více zelené planety.

Na letošním 26. ročníku veletrhu, který se konal v Expo Rimini Centru, se sešlo více než 1 500 vystavovatelů, na které se přišlo podívat více než 150 000 návštěvníků z 90 zemí světa. Nárůst návštěvnosti oproti předchozímu ročníku činil 41 % a oproti rekordnímu roku 2019 dosáhl 15 %. Účast značného množství politických představitelů z řad regionální i celostátní politiky a dalších významných osobností včetně ministra pro životní prostředí Gilberta Pichetta Fratina ukazuje na politickou a společenskou relevanci tématu ekologické transformace, kterou Ecomondo sdružuje a podporuje.

Kromě naší společnosti zde byla řada i jiných zástupců z České republiky, což je pro nás jasný důkaz, že i naše země má v ekologickém světě silný hlas a významné místo. Opomenout nemůžeme ani podporu ze strany agentury CzechTrade, která zde pro nás byla v mnoha ohledech klíčová. Sdílení znalostí a inspirace s ostatními exportéry nám pak otevřely nové obchodní možnosti a nasměrovaly nás také k dalším inovacím.

To platí i pro mezinárodní obchod a spolupráci obecně, jelikož jsme se za dobu konání veletrhu setkali s více než 30 delegacemi z celého světa, jejichž velmi pozitivní reakce na náš koncept i technologické provedení ERVOeco zapůsobili velice povzbudivě. Znovu se totiž ukázalo, že naše činění se dočkává čím dál více vřelejšího přijetí ze strany věřejnosti, ale i mezi odborníky . Společně můžeme posouvat hranice udržitelného rozvoje dál pro budoucí generace..

Veletrh Ecomondo byl nejen zdrojem nových obchodních příležitostí, ale také potvrzením rostoucí revoluce v oblasti oběhového hospodářství. Už teď se těšíme na účast v příštím roce, kterou si nechceme nechat ujít.

Zajímají vás novinky o znečištění planety, ekologii nebo recyklaci?